1 vecka

En vecka på jobbet avklarad! :-) Riktigt kul, står på d16 line och förmotnterar turbo och kompressorer just nu :-) i måndags gick det inte så bra för mig, jag fattade verkligen ingenting xD haha...Men nu flyter det på! jag vet exakt vad jag ska göra och när :-) KUUL VA!

I'm done!

Elo!


I am klar med my utbildning! :-D SÅ imorgon är det första dagen vi ska få vara på våra riktiga arbetsplatser :-) fast jag ska vara där 08:45 :-) Så det blir en liten mjukstart in i arbetslivet :-)! och DESSUTOM, så får jag en halv lön imorrn :-) eftersom att jag bara har varit anställd i ca en halv månad ;-) Haha.. SÅ äre iaf :-)


Miljöutbildning

Idag var vi på miljöutbildning. Kändes som om jag redan visste allt där när man blev bombat med sådant när man gick i skolan. Sååå för mig var det ganska drygt o bara sitta o lyssna på någon som hade föreläsning om det.

Sedan efter det hade vi lyftsäkerhet då vi lärde oss lyfta med olika sorters verktyg. Och det kunde jag nästan också allting av. Men ändå en ganska lärorik dag! och imorrn är det någon annan föreläsning om miljösäkerhet :-)

HARE! 


Black Ops!

SÄÄNARE!

Jag har köpt ett spel...Förvånade? NAE, trodde väl det!

Men det heter iallafall Call of Duty Black Ops. Är liiite besviken på det. Trodde att det skulle vara mycket bättre ärligt talat, det vari nte som väntat helt enkelt. Meen men, grymt är det :-)

Såå....jag har spelat det halva dagen igår och nästan hela idag! haha :-D Jaa jag vet, nörd!
Gjorde en egen liten bild med orginalbilden, LITE redigerad och med mitt namn!


Studiebesök på växellåda och bakaxel

Idag hade vi lite produktkännedom, det var faktiskt ganska kul och intressant! Och att Scania bildades genom ett mordförsök och ett självmord hade man ju inte kunnat lista ut ;-)

Vi var också på studiebesök på växellåda och bakaxel. Det kunde faktiskt ha vait bättre. Guiden vi hade var ärligt talat inte den bästa...Han pratade endast med 3 personer när han står inför en hel grupp, man hörde inte vad han sa och han fick alltid att gå så långsamt. Såå..Tummen ner för det besöket faktiskt. Men efter det! så var vi på brandutbildning, det var däremot jävligt intressant! Mycket man inte visste om eld ;-) Men nu kan jag! Längtar till nästa fredag då vi ska till våra arbetsplatser :)


And I...will always sing wrong?!

HAHA! liiite kul? :-D


SCANIA

Haha..Man blir lite Scania besatt när man har jobb där xD Gjorde denna bilden nyss


VARFÖR?!?

Asså...Varför ska alla KORTA personer ta de platserna i bussen med MEST benutrymme. I DON'T GET IT!

Thommy tänker: aah här är en plats med benutrymme
kort person framför: här sätter jag mig.
Thommy tänker: FUCK YOU!

..Thommy sätter sig på plats med noll benutrymme och får ont.


Så till er som är korta; SÄTT ER FÖRFAN INTE PÅ EN PLATS MED MYCKET BENUTRYMME! Jag behöver det mer än ni!




Unleashed

Tänkte ba tipsa om ett bra band :-)

Här är en låt! Låten heter Midvinterblot



Oh, come light again
And break the spell of winter

Midvinterblot
Midvinterblot

Lets drink to Thor
The return of the Sun
And to our dead
Yes raise your horns
Hail Thor! Drink to remember our dead!
Hail Thor! Drink to remember our dead!

Midvinterblot
Midvinterblot

Oh, come victory
Bring prosperity in the coming year

Midvinterblot
Midvinterblot

Lets drink to Frey
The good of our folk
And the coming year
Yes raise your horns
Hail Frey! Drink to prosperity!
Hail Frey! Drink to prosperity!

Hail Odin! Drink to victory!
Hail Odin! Drink to victory!

Midvinterblot
Midvinterblot




Äckel och as

Äckel och as ja...Det är en låt som Ultima Thule har gjort :-) Den satt jag och lyssnade på idag på bussen påväg mot Scania. MEN IAF!

Idag fortsatte vi att bygga trampbilar enligt standard...Vi började med en takttid på 6 min (i måndags) men klarade det då INTE. då tog det ca 30 min ;) haha! Idag var det sista dagen vi byggde. Och vi har gjort egna förbättringar, gjort saker enklare och lättåtkomligare för oss själva på respektive station...Så nu bygger vi en trampbil på under 4min! HAHA!

Och imorrn ska vi till 150 och göra ett studiebesök. 150 är där jag ska jobba sen efter utbildningen för övrigt. Orkar inte skriva så mycket mer nu för jag ska äta päron och dricka kaffe! .slut


2a dagen avklarad

Idag var det andra dagen på kursen jag går. Och idag fortsatte vi att bygga trampbilar, vi går utifrån en standard (som en beskrivning) Och den skulle vi idag förbättra för att få ner en takttid från 6min till 4min. Så vi gjorde en egen standard dåra! Imorrn ska va kolla hur lång tid det tar att montera de sakerna vi har på våran station (det fungerar som en line med 4 stationer. Den ena stationen monterar pedaler och nåt annat, sickar den vidare till en annan station som monterar stol och rattstång, sedan vidare till min station där vi monterar bakskärmar, reflexer på bakskärmar och styrleder. sedan skickar vi den vidare till nästa där dom monterar ratt och däck. DÅ är den klar. Sendan skickas den vidare till nästa station där dom plockar ner hela igen i delar och ger tillbaka alla delar till stationerna så att vi har delar.) HAJAR NI?!?! :-D

Aah iaf så ska vi testa hur lång tid det tar att montera alla grejer med våra egna standarder :-).


Hare naaiiiz va!

AJUSTE!, Sebbe fick jobb på samma line som mig :-) så vi kommer att stå och montera V8 motorer. vad jag fattar det som.

SHU!


Thommy, SCANIA-anställd ;-D

Idag var första dagen som anställd på Scania. Jag kommer att börja gå en kurs på 9dagar innan jag komemr att hamna där jag egentligen ska vara :-). Idag fick vi iaf information om semestrar och om läöner och allt var det var. Vi fick också göra en övning om hur det går till på line. Fast istället för att bygga motorer så byggde vi trampbilar x) haha :-D aah men iaf, det var najs x) Vi gick efter en klocka på 6 minuter per takt. Asså...En takt var 6 minuter..Först var man as stressad då man inte hann med, så det gick 6 min PLUS typ 4 minuter att göra det som skulle göras. Men efter ett tag så gick det bättre då man vart mer varm i kläderna om man säger så. Så när man var stressad och helt klar med det man skulle göra så tittade man på klockan, så ser man att det är 50sec-1min kvar! xD haha...då var det bara att ta det lugnt :-) Och så kom en ergonom som lärde oss hur man ska lyfta och hur man ska jobba osv osv osv, allt för att må bra. Och imorrn ska vi fortsätta med att bygga trampbilar tills vi får in en lagom takt :-)

Thats it!




Nae..jag skiter it.

jaapp..jag skiter it. Det blir ingen såndär ''sidewalk'' som jag skrev i det förra inlägget. Den ville inte liksom inte som jag ville..Det funkade när man förhudsgranskade, men det hände aldrig nåt när man sparade skiten. dessutom väntade jag huuuuur länge som helst på att det skulle uppdateras. SÅ....ah.



Sidewalk

SÅ! nu har jag fixat en liten...ja-a, jag vet inte vad jag ska kalla det, så jag säger trottoar (savning?!) på sidan här där det står vad de olika runorna motsvarar för bokstav. Så nu borde ni ju kunna lista ut vad det står på min header.

När den uppdateras....Vilket jag hoppas på att den gör snart :o

Ni KOMMER att upptäcka ett stavningsfel, men det SKA vara så när man skriver med runor. Man ska inte sätta två likadana bredvid varandra (vad jag har lärt mig). Om någon annan kan mer än jag så kan ni ju faktiskt säga till om det så att jag kan rätta till det :-) och egentligen skriver man inte såhär som jag gör med runorna, för varje runa har egentligen en betydelse. Men för att underlätta det hela så skriver jag på svenska fast med runan som motsvarar bokstäver. THATS IT!



Korpiklaani

Dagnes låt måste väl ändå vara:

Kädet slipinä med Korpiklaani?!?! ELLER?

Den är på finska så jag fattar inte ett jävla skit, men fan så skön den är! :-D



Niin hilijaisen,
näen hilijaisen
näen kulkueen miin mustan,
niin tunman mustan
hiljaisen näen surussa kulkevan
kädet on siipinä, niin on kädet suojana
suojana siivet silmäin
surun silmäin, kädet siipinä
eessä mustan hunnun
kulkueen näen länteen,
hiljaa, niin lipuu hiljaa länteen
kulkueen niin tumman leskein,
niin mustan nuornain leskein
jol kädet siipinä, suojana silmäin
käet siipinä leskein
hiljaa kuulen surun laulun,
kuulen laulun katkeran
hyrinän hyisen leskein,
kivun tunnen kivun kuoleman
näen minä tumman taivaan,
palavan taivaanrannan minä nään
tuulesta kuulen hyisen huuon
sodan kylmän huuon.



Halloweenchill

Igår var jag och sebbe på halloweenchill hos Ellon. Alla hade klätt ut sig till olika saker, jag var en svensk soldat..(typ) Emil var också soldat, fast med woodland camo. Ellen var clown, sebbe var ett karatekid, Dennis var en pundare, Axel var en galen doktor eller vetenskapsman..nåt sånt! Sen Sofie var nån fransman? kanske..ingen aning?!?! sen var det två till där som jag inte mindes var dom hette xD dena ena var häxa och den andra var..en..älva? Sen kom det två till men dom stack lika ort som dom kom typ.
Vi var där från typ 19 till 1 eller nåt, vi hann spela lite spel, kolla på film och vissa hann tillomed sova.

Men idag är det en ny dag och den har bara börjat. SÅ jag börjar den med en dusch..snart....

SHU!


Nyvaken och nyäten

Då har man vaknat, ätit frukost och tittat på halva filmen av Ice Age - Det våras för dinosaurierna. Jag tycker den är ganska kul!

- Dog du?!
- Tyvär..ja,
- Men jag överlevde!

HAHAHAH..assåå <3

Och igår var jag på kistamässan med några polare på dedär GAMEX. Det var ganska ballt, men ändå för mycket skit. Efter det drog vi in till stan och letade efter nån restaurang där vi kunde käka, jag såg en jävla massa! men dom ba: neeee....Dom skulle ju äta flott >_>....Aaaja, så vi knatade på medans jag hela tiden såg en massa. Tillslut hittade vi det dom letade efter. Olearur, oleyrus ol...eryas?..olearys..ÄÄÄH fan vet jag! Där käkade vi iaf! seeen efter det skulle vi ut på nån pub men de vi hittade hade en åldersgräns på 23. Sen försvann en av oss för han skulle hämta något hos sin morbror(?)  och kom aldrig itlbaka, så vi sket i det och pyste hem. Väl på tåget när jag är i huddinge hoppas min kusin på tåget, hur stor är den chansen liksom? Jag fick resten av hans....folköl., FALCON. Den e go :-)

WELL WELL! Fråga mig inte varför jag bloggar. Känns inte direkt manligt om man säger så :-D men ärligt talat är det ganska kul att skriva av sig ibland.



Ny blogg

Skapade en ny blogg för att jag kände för det..Hade ändå inga läsare på den förra pga att jag inte skrev något...Men nu ska det bli ändring på det!...Hoppas jag. Men ni får väl förbereda er på att jag har så fruktansvärt dålig fantasi så det kommer väl inte bli så kul att läsa hus som x). But I'll try!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0